Fredric Portin: Jag löpte årets bästa lopp i Kvarkenträffen

Kvarkentrio nådde årets vinnare Fredric Portin med några frågor i mitten av november. Fredric valdes till ny tränare för det finländska landslaget i september vilket inneburit förändringar i vardagen.

-Vinterträningen har hittills gått rätt knaggligt. Såpass mycket nya uppgifter att vardagsrytmen inte riktigt kommit igång. Men jag tror det jämnar ut sig lite så småningom, då ska jag nog hålla igång åtminstone på en viss nivå.

På frågan om vad som är det starkaste minnet från sommarens Kvarkenträffen nämner Fredric tävlingen i Monå och säger att det troligtvis var årets bästa lopp. Fredric vann den tävlingen med över fyra minuters marginal.

– Det var en för mig känd terrängtyp, vilket gjorde att jag vågade vara mycket offensiv i orienteringen.

Nästa år går Kvarkenträffen i Södra Vallgrund, Havras och Lillkyro. Har du några speciella minnen därifrån?

– Om jag minns rätt var jag med och löpte en deltävling i Södra Vallgrund, jag löpte som junior i herrklassen. Minns inte exakt placering, men minns att jag var nöjd med loppet och terrängen. Samt den levande musiken på plats. Havras har jag inga minnen från, men däremot lite fler från Lillkyro. Där finns många riktigt fina områden, som jag besökt flera gånger.

För 2020 har Fredric inte lagt upp någon speciell målsättning med sitt egna löpande utan nämner att han vill hålla en sådan nivå, att han kan sparra landets bästa herrar under landslagslägren. Troligtvis blir det lite färre egna tävlingar än tidigare.

Avslutningsvis konstaterar Fredrik att Kvarkenträffen har sin egen charm och nämner specifikt den lokala anknytningen och familjära stämningen på tävlingscentralen.