Saara Norrgrann minns Monås gårr-dik

Hur har vinterträningen kommit igång för Konungens rings femfaldige vinnare och regerande mästare Saara Norrgrann? Den frågan ställde vi oss här på Kvarkentrio i början av december.

-Det har gått bra, tack! Jag tränar väldigt mycket på känsla nuförtiden och pressar inte kroppen alltför mycket. I Botniahallen har jag gjort en del träningar tillsammans med andra långdistanslöpare och det är motiverande.

Saaras starkaste minne från sommarens tävlingar glimrar inte lika vackert som de fem inteckningarna i vandringspriset Konungens ring. Hon ramlade nämligen ner i ett dike på upploppet i den andra deltävlingen i Monå.

-Jag var så trött att jag inte orkade hålla balansen och lyckades göra en 360 graders flip och flög ner i ”gårr”-diket. Jag har ännu ärr kvar på höften.

Självklart minns Saara också den spännande avslutningen som slutade med vinst. Läs mera om den här. Nästa sommar går Kvarkenträffen i Södra Vallgrund, Havras och Lillkyro. Saara minns att hon deltagit i Södra Vallgrund och att det innebar en tidig avfärd då man skulle köra ända till Replot för att se Finlands längsta bro.

2020 satsar Saara på att springa terräng-FM i Kurikka och att springa ett skyrace eller traillopp. Inom orienteringen ligger målsättningen på stafetterna och den inhemska stafettligan medan den individuella satsningen nu är satt på prydnadshyllan.

Avslutningsvis frågar vi Saara varför man skall springa Kvarkenträffen 2020.

-Kvarkenträffen är unik! Det är sällan man får njuta av levande musik då man laddar upp under tävlingarna. Terrängen är dessutom en utmaning här i Österbotten. Och i år har man ju chansen att köra över Finlands längsta bro då en deltävling ordnas i södra Vallgrund. Bara det är värt att se om man inte besökt Replot tidigare.