Fredric Portin: Juoksin vuoden parhaan kilpailun Merenkurkun rastipäivillä

Kvarkentrio tavoitti marraskuun puolivälissä tämän vuoden voittajan Fredric Portinin. Fredric valittiin maajoukkueen valmentajaksi syyskuussa, mikä on tuonut mukanaan muutoksia arkeen.

– Talvikauden harjoittelu on sujunut hieman takellellen ja uusien tehtävien myötä arkirutiinit ovat vielä hakusessa. Uskon kuitenkin tilanteen tasaantuvan sen verran, että pystyisin pitämään yllä jonkinlaista harjoitustasoa.

Kysyttäessä mikä on mieleenpainuvin muisto kesän rastipäiviltä, Fredric mainitsee Monån osakilpailun, jonka hän voitti yli neljän minuutin marginaalilla. Se oli luultavasti vuoden paras
juoksu.

– Maastotyyppi oli minulle tuttu, joten uskalsin suunnistaa hyökkäävästi.

Ensi vuonna Merenkurkun rastipäivien osakilpailut juostaan Södra Vallgrundissa, Havraksessa ja Vähässäkyrössä. Onko sinulla erityisiä muistoja näistä paikoista?

– Mikäli muistan oikein, olen juossut yhden osakilpailun Södra Vallgrundissa. Olin vielä juniori, mutta juoksin miesten sarjassa. Tarkkaa sijoitusta en muista, mutta olin muistaakseni tyytyväinen sekä juoksuun, maastoon että paikan päällä soitettuun live musiikkiin. Havraksesta minulla ei ole mitään muistoja, mutta Vähästäkyröstä useampia. Sieltä löytyy todella hienoja alueita, joissa olen juossut useita kertoja.

Vuodelle 2020 Fredric ei ole asettanut mitään erityisiä tavoitteita oman kilpailemisen suhteen, vaan kertoo haluavansa ylläpitää sellaisen tason, että hän pystyy sparraamaan parhaita miessuunnistajiamme maajoukkueleireillä. Oma kilpaileminen on luultavasti vähäisempää kuin aikaisemmin.

Lopuksi Fredric toteaa, että Merenkurkun rastipäivillä on oma viehätyksensä ja mainitsee erityisesti paikallisuuden ja kilpailukeskusten kotoisan tunnelman.