header

Kuusela ja Saari Merenkurkun Rastipäivien avausvoittajat

Merenkurkun Rastipäivien avauskilpailu tarjosi haastavaa suunnistusta pienpiirteisessä maastossa Vaasan Vähäkyrössä. Naisten sarjan voittoon ylsi Tuija Kuusela (Rastikarhut), 26 sekuntia ennen hallitsevaa mestaria Saara Norrgrann (Paimion Rasti), jolla ei ollut paras päivä.
Jenny Patana (Hiidenkiertäjät) oli kolmas, 2.33 Kuuselan jälkeen. Tästä kolmikosta löytynee kokonaiskilpailun voittaja, kunhan virheistä vältytään.

Saara Norrgrann toivoo oikean vireen löytyvän Merenkurkun Rastipäivien edetessä. (Kuva: Peter Trompari)

Miesten kilpailun kärjestä löytyy kaksi Kyrönmaan kasvattia: Toni Saari (Paimion Rasti) – joka hylättiin voittopallilta viime vuoden avauksessa – ja Samu Heiska (Vehkalahden Veikot). Tiukan taiston jälkeen ja kaikki leimat kohdillaan Saari vei voiton 13 sekunnin erolla.
Fredric Portin (Pargas IF) oli kolmas, 31 sekuntia Saaresta, hävittyään minuutin huonolla reitinvalinnalla radan puolessa välissä (katso karttaa). Näillä kolmella on yli kahden minuutin etumatka takana tuleviin ja ennakkosuosikeiden paineet ennen toista osakilpailua Uudessakaarlepyyssä – jossa Portin on kasvanut.

Toni Saari eteni lennokkaalla askeleella voittoon Vähänkyrön Ojaniemessä. (Kuva: Peter Trompari)
  • Voit seurata torstain osakilpailua kello 18 alkaen, gps-seurannalla ja livetuloksilla osoitteessa kvarkentrio.fi.

+ Klikkaa Pohjalainen ja lue lisää kilpailusta ja ratamestari Eveliina Välimaasta