Saara Norrgrann muistelee Monån rapaojaa

Kuinka talven harjoittelu on lähtenyt käyntiin? Kvarkentrio esitti kysymyksen joulukuun alussa Kuninkaan sormuksen viisinkertaiselle voittajalle ja hallitsevalle mestarille Saara Norrgrannille.

-Oikein hyvin, kiitos! Harjoittelen nykyään tunteen mukaan, ja yritän olla rasittamatta kehoa liikaa. Olen harjoitellut muiden pitkänmatkanjuoksijoiden kanssa Botniahallissa ja se on ollut motivoivaa.

Saaran vahvin muisto kesän kilpailuista ei ole yhtä hohdokas kuin Kuninkaan sormuksen kiertopalkinnon viisi kaiverrusta. Hän tippui nimittäin ojan pohjalle Monån osakilpailun loppusuoralla.

-Olin niin väsynyt, että menetin tasapainoni, onnistuin tekemään 360 asteen flipin ja lensin rapaojaan. Minulla on vielä arpi lonkassa.

Tietenkin Saara myös muistaa jännittävän finaalin, joka päättyi voittoon. Lue siitä enemmän tästä. Ensi kesänä Merenkurkun rastipäivien osakilpailut juostaan Södra Vallgrundissa, Havraksessa ja Vähässäkyrössä. Saara muistaa kilpailleensa Södra Vallgrundissa aikaisemmin ja että se tarkoitti aikaista lähtöä kotoa, kun piti ajaa Raippaluotoon saakka katsomaan Suomen pisintä siltaa.

Vuonna 2020 Saara tähtää maastojuoksun SM-kisoihin Kurikassa ja hän haluaisi myös osallistua joko skyraceen, eli vuoristojuoksuun, tai trailkisaan. Suunnistuksen puolella tavoitteet ovat viesteissä ja kotimaisessa viestiliigassa. Henkilökohtainen satsaus on nyt hyllytetty.

Lopuksi kysymme Saaralta miksi tulisi osallistua vuoden 2020 Merenkurkun rastipäiville.

-Merenkurkun rastipäivät ovat ainutlaatuiset! Harvemmin saa nauttia elävästä musiikista valmistautuessa kilpailuihin. Pohjanmaan maastot ovat myös haasteellisia. Tänä vuonna on myös mahdollisuus ylittää Suomen pisin silta, kun yksi osakilpailuista järjestetään Södra Vallgrundissa. Silta on näkemisen arvoinen, jos ei aikaisemmin ole vieraillut Raippaluodossa.